Planering av intensivutbildning för körkortM

Ditt tempo, din livsstil - Vi anpassar din väg till körkortet!

PLANERING

Planera hur du vill lägga upp din intensivutbildning. Här följer några exempel:

– Kör en dubbellektion måndag-fredag i tre veckor = 30  lektioner.
– Kör en dubbellektion och en enkel lektion måndag-fredag i två veckor = 30 lektioner.

RISKUTBILDNING 1 OCH 2

Riskutbildning 1 förhandsbokas alltid vid planering av intensivutbildning. Vid 10 och 20 lektioners utbildning så kontrolleras alltid elevens förkunskaper innan bokning av risktvåan d.v.s halkan. Vid 30 lektioners (eller fler) utbildning så förhandsbokas alltid riskutbildning 2 (halkan). Riskutbildning 1 läggs in i början av utbildningen medans riskutbildning 2 (halkan) läggs in i slutet av utbildningen. Halkan kan flyttas fram om läraren anser att eleven ej nått tillräckliga kunskaper för att klara halkan på den i förhand bokade tiden.

TEORI

För att nå bästa resultat med intensivutbildningen så bör du ha kommit långt med teorin innan du påbörjar dina körlektioner. Om inte, så rekommenderas att du jobbar på ordentligt med teoritesterna under tiden som du kör din intensivutbildning. Du måste enligt våra krav normalt vara godkänd på 7 teoritester innan du gör trafikverkets kunskapsprov. Teoritesterna är A, B, C, F och 3 repetitionstesterna, dessa kan du göra på elevcentralen.

PRAKTIK

Vi förhandsbokar normalt teoriprov och förarprov direkt när du anmäler dig för intensivutbildning. Detta gäller dock inte om du köpt och lagt upp intensivutbildning på ett paket på mindre än 30 lektioner. Vi följer en utbildningsplan med olika moment. Har du förkunskaper så behöver du naturligtvis inte börja ifrån början. När du har kört 5-10 lektioner så avgör din lärare om du har möjlighet att klara en uppkörning på dina bokade intensivlektioner. Om läraren bedömer att du behöver fler lektioner än de du bokat och betalt för, så talar läraren nu om detta och du har då möjlighet att köpa till och boka fler lektioner och ändå bli snabbt klar. Det är aldrig någon garanti att man blir klar inom de i förhand planerade och förväntade tidsramarna eftersom vi har alla olika fallenhet, motivation och intresse.

LÄS MER PÅ INTENSIVUTBILDNING.COM »